Μηχανολογικός εξοπλισμός Εναέρια

 Μηχανολογικός εξοπλισμός  Εναέρια

Εναέρια

Εναέρια

  BK 117 C1
Πυρ/κό ελικόπτερο με δυνατοτητες δασοπυρόσβεσης με εξωτερικό με κάδο 910 λίτρων Cargo Hook, μεταφοράς εξωτερικού φορτίου και διάσωσης με τη χρήση βαρούλκου διάσωσης.

BK117C-1 - Μεγέθυνση φωτογραφίας  
  ΑS 332 L1 SUPER PUMA
Πυρ/κό ελικόπτερο "SUPER PUMA" διάσωσης και μεταφοράς προσωπικού, με δυνατοτητες δασοπυρόσβεσης εξωτερικά με κάδο 3405 λίτρων cargo hook μεταφοράς, εξωτερικού φορτίου και διάσωσης με τη χρήση βαρούλκου διάσωσης.

SUPER PUMA - Μεγέθυνση φωτογραφίας  
  CANADAIR CL 215
Το αεροσκάφος CL215 είναι ένα από τα πρώτα αεροσκάφη τα οποία σχεδιάστηκαν εξ’ αρχής για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης. Έχει δύο δεξαμενές νερού χωρητικότητας 2.722 kg (6.000 lb.) εκάστη οπότε συνολικά έχει περίπου 5,5 ton (12.000 lb.) νερού. Το αεροσκάφος εκτελεί πάντα πτήσεις όψης οπότε δεν έχει τη δυνατότητα πτήσης εντός νεφών και απαιτεί ικανοποιητικές συνθήκες ορατότητας, τόσο κατά την υδροληψία όσο και κατά την άφεση του νερού. Για τους ίδιους λόγους μπορεί να εργάζεται στον τόπο της πυρκαγιάς 15 min πριν την ανατολή έως και 15 min μετά τη δύση του ήλιου και έχει τυπικό χρόνο παραμονής πάνω από την πυρκαγιά 3,5 ώρες. Δεν έχει περιορισμούς ως προς την ένταση του ανέμου στο σημείο υδροληψίας, το ύψος του κύματος όμως δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 m και κύρια η υδροληψία είναι προβληματική όταν υπάρχει το λεγόμενο βουβό κύμα (swell).

CANADAIR CL 215 - Μεγέθυνση φωτογραφίας  
  CANADAIR CL 415
Το αεροσκάφος CL415 αποτελεί την εξέλιξη του CL215. Έχει τυπικό χρόνο παραμονής πάνω από την πυρκαγιά 4 ώρες. Έχει δύο δεξαμενές νερού, συνολικής χωρητικότητας 6.137 lt. (1.621 U.S. gal) οι οποίες γεμίζουν σε 12 sec διατρέχοντας μια διαδρομή 1.292 m (4.240 ft.) στο νερό. Τα νέα συστήματα διακυβέρνησης που φέρει, καθώς και το σύστημα των θυρών άφεσης νερού, σε συνδυασμό με την αυξημένη ισχύ των κινητήρων και της ταχύτητας και ευελιξίας του, το καθιστούν πλέον αποτελεσματικό.

CANADAIR CL 415 - Μεγέθυνση φωτογραφίας  
  PZL Μ 18B Dromader
Το PZL M18B DROMADER είναι ελικοφόρο, μονοκινητήριο, μονοθέσιο αεροσκάφος. Έχει κινητήρα εμβολοφόρο με υπερσυμπιεστή ισχύος 967 ΗΡ.
Μπορεί να επιχειρεί σε ακτίνα 360km από τη βάση του. Επιχειρεί με ταχύτητα 180km ή διάρκεια πτήσης του είναι 4h. Το μέγιστο ύψος πτήσης του είναι τα 4000m. Τα όρια θερμοκρασίας περιβάλλοντος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι από -10 έως +45.
Η δεξαμενή υγρών έχει χωρητικότητα 2,2 τόνους. Φέρει μικρή δεξαμενή επιβραδυντικού υγρού 63 lit που χρησιμεύει για τη δημιουργία αφρού, τριπλάσιας κατασβεστικής ικανότητας του φορτίου του. Ο τρόπος άφεσης μπορεί να είναι είτε συγκεντρωτικός είτε με μεγάλη διασπορά για δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Μπορεί να επιχειρεί από πρόχειρους διαδρόμους μήκους 1km ενώ λόγω της μορφής του, μπορεί να διεισδύει και να επιχειρεί σε αρκετά δύσκολα σημεία (π.χ. χαράδρες).

pzl - Μεγέθυνση φωτογραφίας  
Έχει διαβαστεί 314 φορές