ΕΑΠΣ - ΠΟΕΥΠΣ προς ηγεσία : " Ελπίζουμε να έχετε εξασφαλίσει πιστώσεις για τα εκτός έδρας των πυροσβεστών"

ΕΑΠΣ - ΠΟΕΥΠΣ προς ηγεσία : " Ελπίζουμε να έχετε εξασφαλίσει πιστώσεις για τα εκτός έδρας των πυροσβεστών"

Κοινή επιστολή ΕΑΠΣ - ΠΟΕΥΠΣ για το θέμα των εκτός έδρας αποζημιώσεων

Κοινή επιστολή ΕΑΠΣ - ΠΟΕΥΠΣ για το θέμα των εκτός έδρας αποζημιώσεων, στην ηγεσία του Υπουργείου και του Πυροσβεστικού Σώματος.
 
 

12 Ιουλίου 2016

 
Προς : 1) Αν. Υπουργό Εσωτερικών &Διοικητικής
Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα
2) Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
κ. Ιωάννη Καπάκη
3) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη ΚαρατζιάΘΕΜΑ: «Εκτός έδρας αποζημιώσεις πυροσβεστικού προσωπικού».


Αξιότιμοι Κύριοι


Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, το πυροσβεστικό προσωπικό όλης της χώρας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του καλοκαιριού, υφίσταται συνεχείς μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα η ύπαρξη πολλών ημερών με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θέτει ένα μεγάλο αριθμό πυροσβεστικού προσωπικού σε δασικές περιπολίες.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αλλαγή του δικαιούμενου ποσού της εκτός έδρας αποζημίωσης, δημιουργούν μέχρι στιγμής αύξηση της δαπάνης που θα απαιτηθεί για την αποζημίωση της εκτός έδρας αποζημίωσης του πυροσβεστικού προσωπικού.

Σας επισημαίνουμε εγκαίρως το γεγονός, πιστεύοντας ότι έχετε προϋπολογίσει τις αυξημένες ανάγκες των πυροσβεστικών επιχειρήσεων αυτού του καλοκαιριού όπως τουλάχιστον μέχρις στιγμής εξελίσσεται και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχετε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις, πέραν τις προβλεπόμενες στον προϋπολογισμό του Π.Σ. που από ότι φαίνεται εξαντλούνται σύντομα.

Αξιότιμοι Κύριοι

Οι Πυροσβέστες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν τον σκληρό αγώνα απέναντι στις αδηφάγες φλόγες, με σύμμαχο τις τεράστιες ελλείψεις, την ένδεια σε εξοπλισμό και μέσα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον θα κάνετε το ελάχιστο να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη καταβολή των αποζημιώσεων για την εκτός έδρας απασχόλησή τους.

Για την ΠΟΕΥΠΣ                    Για την ΕΑΠΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτρης Σταθόπουλος            Γιάννης Σταμούλης
Έχει διαβαστεί 315 φορές